Lån penge til boligens istandsættelse

De fleste forbedringer og istandsættelser på en bolig er alle pengene værd, og det gælder især, når du kan nedbringe dit forbrug af strøm, vand eller varme. Hvis din økonomi er stram, skal du alligevel ikke fortvivle og udsætte en tiltrængt istandsættelse, da der findes gode muligheder for lån.

Lån penge til forbedring af din bolig er en glimrende idé, når investeringen tjener sig ind på 5, 10, 15 eller 20 år. Renteniveauet har i årevis været lavt, og det forbliver den i en del år endnu. Hvis du har friværdi i din bolig, så kan et tillægslån være den bedste løsning for dig, da boliglån med pant ofte giver de billigste renter på lån.

Hvis du er nybagt boligejer, så er budgettet ofte rimeligt stramt, og der er ikke mulighed for at belåne boligen yderligere, men du kan sagtens optage et privat lån til renovering af din bolig.

Typer af lån

Der findes utrolig mange typer lån på markedet, og generelt stilles der visse grundlæggende krav til, at man kan godkendes til et lån. De normale krav er:

  • Du er fyldt 23 år.
  • Du står ikke i RKI registret for dårlige betalere.
  • Du har et rimeligt rådighedsbeløb (indtægter minus faste udgifter).
  • Du har ikke uoverkommelig gæld.

Boliglån og billån er de billigste former for lån, da der her er tale om større beløb og muligheden for at sikre lånet med pant. Du bør altid sammenligne lånetyperne ud fra deres årlige omkostninger i procent (ÅOP), da denne størrelse umiddelbart kan anvendes til sammenligning af lån.

De dyreste lån er små kviklån på under 10.000 kr., der kan ansøges på få minutter via mobiltelefonen. Disse kviklån har ofte en ÅOP på over 30 %, og hvis der er tale om meget kortvarige lån, så kan ÅOP blive over 100 %.

Hvis du står og skal investere i solceller, jordvarme, isolering, energivinduer, varmepumpe og andre energirigtige tiltag på din bolig, så kan en investering ofte betale sig hjem på 10-15 år, selvom du skal låne pengene til projektet. Det bliver naturligvis billigst for dig, hvis du kan finde et lån med en lav ÅOP, så du bliver derfor nødt til at søge flere steder for at få gode tilbud på lån.

Find billige lån på nettet

Her kommer der et godt råd til dig om, hvordan du nemmest og hurtigst finder det billigste lån på nettet: Lån penge på hjemmesiden Lendme.dk, da de er det naturlige mellemled til bankerne, og du får mange fordele ved at ansøge her.

Du skal kun udfylde din låneansøgning én enkelt gang, hvorefter dine oplysninger formidles videre til alle bankerne. På den måde afholder du faktisk auktion over dit lån, da du nu nemlig vil modtage lånetilbud fra mange forskellige banker.

Bankerne vurderer individuelt din ÅOP, samt hvor meget det er muligt for dig at låne. Lånerenterne og lånebetingelserne svinger meget for de enkelte lånefirmaer, så derfor kan det virkeligt godt betale sig for dig at undersøge markedet grundigt, før du låner penge.

Hos mange lånefirmaer ligger ÅOP ofte på 15-20 %, mens du hos de billigste lånefirmaer kan få lån med ÅOP på 8-10 %. Du får kort sagt mulighed for at kunne spare mange tusinde kroner om året, hvis du får et lån til boligens renovering på optimale lånevilkår.