Indboforsikring

Du bør få have en effektiv forsikring af indbo

Hvis du netop har købt fast ejendom, så ejer du ofte mange sager, der har værdi for dig, og denne form for indbo bør du altid have forsikret, således du ikke pludselig en dag kan risikere at miste det hele. En almindelig indboforsikring koster ikke mange tusinde kr. om året, så den er simpelthen et must at have. Du bør bare sikre dig, at du er dækket godt nok ind, hvis uheldet er ude. Så er det trods alt på sin plads at have en god forsikring af indbo. Mange vælger bare den billigste indboforsikring, men den løsning er ikke altid den bedste, hvis den ikke dækker de mest udbredte typer skader.

Hvad bør du være opmærksom på?

Alle forsikringsselskaberne har naturligvis flere typer forsikringer, som du kan anvende til at forsikre din bolig samt dets indbo, således du er sikret en passende kompensation, hvis du kommer ud for disse situationer:

  • Brand-, storm- eller vandskade.
  • Skader opstået pga. kortslutninger i elnettet.
  • Glas- og kummeforsikring.
  • Skjulte rørskader.
  • Personskade i hjemmet.
  • Tyveri og indbrud.
  • Skader opstået på rejsen.

Ofte dækker en almindelig indboforsikring en del, men andre gange skal du kombinere den med nogle tillægsforsikringer herunder ulykkesforsikring og rejseforsikring. En indboforsikring dækker skade på dine private ting, og hvis du er uheldig at lave skade på andre eller deres ting. Du bør være opmærksom på eventuelle selvrisikobeløb, og du bør også sikre dig, at værdien af dit samlede indbo ikke over stiger din forsikringsværdi. Har du specielle ting såsom cykel, briller, dyre smykker, malerier eller en unik samling, så bør du få disse med i din forsikringsoversigt. En husforsikring dækker alle de fastmonterede ting i boligen, mens indboforsikringen så dækker alle de løse genstande.

Find mere info på nettet

Der findes masser af gode hjemmesider med råd og vejledning om, hvordan du netop finder den mest passende forsikring til dit formål. Ofte kan det være en god idé at indhente tilbud forskellige steder fra, således du får et indtryk af, hvor du er bedst og billigst forsikret. Du finder masser af gode råd og links om forsikring af indbo hos Informeo.dk, der netop har samlet de mest relevante oplysninger til de enkelte typer af forsikringer på ét sted. Dette er yderst praktisk for forbrugerne, og især fordi du her får nyttige oplysninger om, hvad du skal holde øje med for de enkelte typer forsikringer, da de jo kan variere meget blandt de forskellige selskaber.