Husk ejerskifteforsikring ved huskøb

Det er som regel en ejendom i god stand, hvis prisen er høj og tilstandsrapporten ikke bemærker nogle alvorlige fejl, men alligevel bør man overveje at få en ejerskifteforsikring, således man er sikret mod uforudsete udgifter til reparation af skjulte skader og forhold ved ejendommen. Det er uansvarligt ikke at anskaffe sig en ejerskifteforsikring, hvis der er tale om et ældre hus med kritiske anmærkninger i tilstandsrapporten, og heldigvis er det ofte alle pengene værd at købe en ejerskifteforsikring, da udgifterne nemt kan løbe løbsk, hvis man pludselig finder skjulte fejl og mangler, der skal udbedres på en forsvarlig og lovlig måde.

Fakta om ejerskifteforsikringer

Det er jo ikke lovpligtigt at tegne en ejerskifteforsikring, men det anbefales at købe en sådan forsikring, hvis man gerne vil have sikkerhed i forbindelse med køb af en ejendom. En ejerskifteforsikring omfatter de bygninger, der er nævnt i tilstandsrapporten samt i elinstallationsrapporten, og hvis de nuværende forhold ikke er nævnt i tilstandsrapporten eller i elinstallationsrapporten, så vil din ejerskifteforsikring dække dine udgifter til at få det et bragt på plads.

Man kan få dækket alle aktuelle skader samt de fysiske forhold ved bygningerne, der giver nærliggende risiko for skader, hvis såfremt man ikke er advaret i forvejen om tilstandene i bygningernes tilstandsrapport i forbindelse med ejendomshandlen. Derudover kan man få dækket udgifter til at få udbedret manglende eller væsentligt nedsatte funktioner af varme-, ventilations-, og sanitetsinstallationer samt lovliggørelse af ulovlige forhold ved disse installationer.

Der er indført en selvrisiko på 5.100 kr. for hver skade, og man kan maksimalt få 51.000 kr. i hele forsikringsperioden, der kan løbe i enten 5 år eller 10 år. TV2 lavede forleden en udsendelse om pristjek på de billigste ejerskifteforsikringer, men alligevel bør man kontrollere ikke bare prisen men også vilkårene i aftalen.

Hvor kan man tegne en ejerskifteforsikring?

De fleste større forsikringsselskaber tilbyder i dag en ejerskifteforsikring, men man skal ofte have en forsikring i det pågældende forsikringsselskab først såsom en forsikring af indbo, ulykke eller bil. Man kan finde mange nyttige informationer og priser om en ejerskifteforsikring på Codans hjemmeside, da de er blandt Danmarks største og ældste forsikringsselskaber, så her kan man finde et bredt og dækkende udvalg af forsikringer til konkurrencedygtige priser med samlerabatter.