Sådan passer du bedst på dit havebord

Efter nogle årstider på verandaen, kan dine havemøbler begynde at vise deres alder med rustmærker eller pletter. Disse generelle pleje tips vil sikre, at dine havestole og haveborde ser smukke ud i de kommende år. Der er nemlig flere forebyggende og plejende ting, man kan gøre for at bevare sine havemøblers stand. Det vil dog kræve lidt tid, da havemøbler ofte skal kunne modstå en god portion vind og vejr, hvilket naturligvis vil kræve lidt mere pleje.

7 tips til at holde dit haveborde pænt

 1. Start med en let rengøring
  Børst overflader efter behov med en børste, og skyl efter med vand.
 1. Læs retningslinjerne for pleje
  For det første gælder er der nogle grundlæggende plejetips, man kan følge for at holde sit havebord flot i mange år, men husk også at være opmærksom på producentens anvisninger. Brug af uegnede produkter kan beskadige dit havebord og annullere garantien.
 1. Brug et mildt rengøringsmiddel
  Bland lidt opvaskemiddel med en liter vand. Brug en svamp eller en blød børste til at skrubbe havebordets overflade grundigt. Skyl efter, og tør derefter bordet tørt med en fnugfri klud.
 1. Undgå barske behandlinger
  Haveborde må ikke vaskes eller plejes med klorblegemiddel, fyrolie eller slibemidler, medmindre det er anvist. Test nye løsninger på et skjult område.
 1. Administrer mug
  Skrub let for at fjerne skimmel, alt efter materialet. Brug handsker og kassér brugte forsyninger for at undgå spredning af sporer.
 1. Beskyt dit havebord
  Dæk dine havestole og havebord, når de ikke er i brug eller gem dem indendørs. Fjern foddækslerne på stole og borde, og hold møblerne oprejst for at tillade akkumuleret vand at dræne af.
 1. Pleje af træmøbler
  Træmøbler kræver noget ekstra pleje, da det er mindre modstandsdygtigt overfor vind og vejr end nogle andre materialer. Plej dit træhavebord med træolie og lak for at beskytte det bedst muligt.

Køb dit havebord hos IDEmøbler

IDEmøbler har mange fine havemøbler, herunder nogle flotte og moderne haveborde til fornuftige priser. Så hvis du gerne vil byde sommeren velkommen med et nyt flot havebord, bør du tage et kig hos IDEmøbler, der i øvrigt har mange andre fine havemøbler.