Nemt at låne penge til boligrenovering

Mange boligejere har løbende vedligeholdelsesudgifter, når de ønsker at renovere, forbedre eller bygge til deres ejendom. Måske ønsker man en carport, en altan, nyt badeværelse eller en decideret tilbygning, da mulighederne for renovering og tilbygning er uendelige. Da lånerenterne i dag er så lave, så stiger de månedlige udgifter ikke ret meget, hvis man optager et tillægslån til sin bolig for at få den renoveret.

Det kan især være en god idé, hvis der samtidigt er tale om energibesparelse, da disse investeringer jo ofte betaler sig selv hjem i løbet af 5-10 år. Dette er normalt efterisolering, bedre vinduer, solceller samt solvarme/jordvarme. Faktisk kan det ofte betale sig at låne penge til boligrenovering, da ejendommen jo stiger tilsvarende i værdi, samt I jo får en bedre bolig.

Mulighederne for lån til renoveringer

Normalt findes der fire typer lån i forbindelse med renovering af fast ejendom, og det drejer sig om disse:

  1. Realkreditlån.
  2. Pantebrev med pant i ejendommen.
  3. Banklån.
  4. Private forbrugslån.

De fleste ejendomme har allerede realkredit lån i deres ejendom, og hvis der er en restgæld på omkring 80 % af ejendomsværdien, så er det ikke muligt at tage et attraktivt tillægslån hos realkreditinstituttet, og man er nødt til at vælge blandt de øvrige løsninger. Der kan være mange omkostninger forbundet med både banklån og pantebreve, så i mange tilfælde er det både nemmere og billigere at få sig et privatlån.

Du kan meget nemt låne penge gennem Lendme, hvor du kun behøves lave én eneste låneansøgning, således Lendme ganske gratis sørger for, at du nu bliver kontaktet med attraktive lånetilbud fra mange lånefirmaer i Danmark. Dette er både nemt og praktisk for dig, idet du nu blot behøver at udvælge det lån, der giver dig de bedste betingelser og billigste priser.

Vær opmærksom på skjulte gebyrer ved et nyt lån

Før du underskriver et nyt lån, skal du tjekke samtlige udgifter ved lånet, og du skal især være opmærksom på de årlige omkostninger i procent (ÅOP). Hos flere lånefirmaer eller advokatfirmaer kan der nemlig være skjulte gebyrer, der pludselig gør et tilsyneladende billigt lån uinteressant, da lånets reelle ÅOP er for høj i forhold til andre forbrugslån.

Du må altid påregne etableringsudgifter, når du vil låne penge, og et lån skal ofte tinglyses, hvilket igen koster et gebyr. Et typisk lån kan have en pålydende rente på 10 %, mens ÅOP ligger på omkring 15 % årligt. Hvis du for eksempel vil låne 100.000 kroner. over 5 år så vil den månedlige udgift ligge på omkring 2.200 kroner. For at blive godkendt til et lån kræves der ofte, at du ikke står i RKI, samt at du har orden i din økonomi dvs. har et acceptabelt rådighedsbeløb hver måned.