Fordele ved en god ejerskifteforsikring

Hvis du ikke vil risikere uventede udgifter efter at have købt din drømmebolig, så bør du absolut overveje at få en ejerskifteforsikring, selvom dette er en frivillig ordning. Der er nemlig en del fordele ved at få en ejerskifteforsikring, og den koster heller ikke meget, så derfor kan investeringen være givet godt ud, hvis man gerne vil sikre sig mod kedelige udgifter, der kan forekomme efter et ejendomskøb. De fleste forsikringsselskaber tilbyder en ejerskifteforsikring, og i det følgende beskrives omfanget af en typisk ejerskifteforsikring.

Dette dækker en ejerskifteforsikring

Du opnår især sikkerhed ved at anskaffe dig en ejerskifteforsikring, idet du kan være uheldig med i værste fald at få udgifter på mange tusinde kr. hvis der alligevel skulle opstå skjulte fejl og mangler, som du bagefter får svært ved at få kompensation for hos sælger af ejendommen. Hvis du får brug for at skulle udbedre en kloak eller en stik-ledning, så kan dette koste mange penge, og det kan være en god idé at gardere sig mod sådanne mulige skader med en ejerskifteforsikring. En typisk ejerskifteforsikring omfatter dette:

  • De omtalte bygninger nævnt i tilstandsrapporten.
  • Udbedring af aktuelle skader samt fysiske forhold ved bygningerne, der giver nærliggende risiko for skader på de forsikrede bygninger eller bygningsdele, selvom forholdene ikke er beskrevet i tilstandsrapporten.
  • Udbedring af væsentligt nedsat funktion af varme-, ventilations-, og sanitetsinstallationer samt en lovliggørelse af ulovlige forhold ved sådanne installationer.
  • Du bør dog indkalkulere en selvrisiko på måske 5.000 kr. pr. skade, hvilket alligevel er overkommeligt, idet visse skader koster langt mere at udbedre. Det er ofte muligt at tegne en ejerskifteforsikring gældende i 5 eller 10 år. Du skal som regel også have dine normale forsikringer i forsikringsselskabet, før de vil tilbyde dig en ejerskifteforsikring, men du får jo ofte alligevel mest rabat, hvis du har alle dine forsikringer samlet i ét forsikringsselskab.
  • Du kan naturligvis ikke få din ejerskifteforsikring til at dække skader, der tydeligt fremgår af tilstandsrapporten, da skaden jo i forvejen er oplyst og sikkert har medført til et prisnedslag på ejendommen i forvejen. Din ejerskifteforsikring vil heller ikke dække, hvis skaden i forvejen er dækket af en anden forsikring, således du altså ikke kan få skaden godtgjort to gange.
  • Endeligt må du heller ikke forvente, at din nye ejerskifteforsikring vil sække opståede skader i fremtiden, hvor skaden er sket på grund af mangelfuld vedligeholdelse. Hvis dit tag efter nogle år har nået den typiske levetid og trænger til udskiftning, så vil din ejerskifteforsikring altså heller ikke dække udgifterne til et nyt tag, da der jo ikke er tale om en skade men blot normal slitage.

Find forsikringspriser på nettet

Det kan derfor være en god idé i forvejen at indhente forskellige tilbud og priser på en ejerskifteforsikring hos flere forsikringsselskaber, idet der kan være forskelle på priser og vilkår, og du bør jo netop finde en ejerskifteforsikring, der svarer til netop dit behov og prisniveau.

For tiden kan du finde gode tilbud på en ejerskifteforsikring hos Codan, idet du oven i købet kan få et gavekort på 500 kr. ved køb af en forsikring. Det er altid en god idé at indhente 2-3 tilbud på en ejerskifteforsikring, før du vælger en ordning, der bedst passer til dine ønsker og behov.