Sælg din bolig bedst muligt

2798830323_acd148ce62_b_house-for-sale

Der kan opstå mange situationer, hvor man ønsker at sælge sit hus eller lejlighed, idet man måske skal flytte på grund af sit job, økonomiske problemer, eller fordi man vil bo i noget mindre. Under alle omstændigheder gælder det for boligejeren om, at få mest muligt for sin bolig i forbindelse med et salg. Her kommer der nogle råd til, hvordan man nemmest kan opnå det højst mulige udbytte, når man vil sælge sin ejendom.

Sådan opnår boligen en bedre pris

Der findes mange muligheder til, hvordan man hurtigt får solgt sin ejendom til en god pris, og her kommer der flere eksempler, som kan bruges separat eller samlet.

  • Ryd op både indenfor og udvendigt
  • Gør boligen ren og velduftende
  • Mal lofter og vægge i en hvid farve
  • Udskift defekte ting på huset

Det gælder simpelthen om at give interesserede huskøbere et godt førstehåndsindtryk, så de nemmere kan komme med et seriøst købstilbud på din ejendom. De fleste boligkøbere har simpelthen ikke lyst til at kaste sig ud i en stor renoveringsopgave, så derfor vil købere være mere interesserede i et hus, der virker indbydende og indflytningsklart.

Som sælger kan du dermed klare flere af disse opgaver, som egentlig er ret nemme at udføre. Bare nogle småting som at slå græsset og bage frisk brød i køkkenet kan give en psykologisk gevinst, så køberne nemmere kan blive interesserede. Hvis huset generelt er i god stand, så har de heller ingen grund til at slå meget af dit prisforlangende.

Hvis der er store fejl på huset, så vil alle købere beregne store omkostninger efter købet, og de vil derfor ofte trække dette fra deres købstilbud på ejendommen, hvis de overhovedet vil afgive et købstilbud. Din bolig skal virke lys og venlig, og der skal være ryddeligt, så derfor bør man fjerne mange løse genstande, så der opstår mere gulvplads, så rummene virker større.

Sørg for at der kommer masser af lys ind i boligen, og huset er udluftet og kun dufter af rengøringsmidler og frisk luft. Det er ofte negativt, hvis man kan lugte gammel mados, cigaretrøg eller husdyr. Sørg for at der kun er et enkelt møbelarrangement, så køberne selv kan forestille sig, hvordan de ønsker at indrette hjemmet. Hvis dit hus er i god stand, så bør du få lavet en tilstandsrapport, så køberne kan se en uvildig gennemgang af husets stand.

Spring ejendomsmægleren over

Man kan måske spare 50-100.000 kr., hvis man kan springe ejendomsmægleren over, idet man ofte selv kan både annoncere og fremvise sin bolig til interesserede købere, og man kan jo annoncere både på nettet samt i lokalaviserne for rimelige beløb. Hvis man igennem flere måneder ikke får nogen seriøse henvendelser, så bør man måske lave en aftale med en ejendomsmægler, men man bør dag forsøge i starten at klare det hele selv. I sidste ende er det alligevel advokaten, der laver papirarbejdet, så man kan da en gang imellem sælge et hus uden at have en ejendomsmægler til at etablere kontakten mellem køber og sælger. Man kan også selv lave en salgsopstilling og anslå et nyt realkreditlån, idet man kan finde alle de relevante oplysninger på lånetyper hos de forskellige realkreditselskaber.