Fidusen ved håndværkertilbud

e836b00b28f3013ecd0b470de7444e90fe76e6d310b718469df5c0_640_craftsman

Hvis man ikke har meget forstand på renoveringsprojekter i hjemmet, så bør man købe en bolig i god stand, da det ofte er kostbart at ansætte håndværkere til at modernisere hjemmet. Det gælder uanset, om ejendommen skal have nyt tag, køkken, badeværelse, vinduer, tilbygninger og lignende byggeprojekter. Hvis ejendommen er i elendig stand og trænger til en kærlig hånd med masser af istandsættelse, så er opgaven ofte så stor og uoverskuelig for de fleste, at de hellere vil sælge ejendommen til en lav pris som et håndværkertilbud. Dermed åbner der sig gode muligheder for de personer, der har tiden, evnerne og lysten til at sætte sin egen ejendom i stand, så man ender med at få sin drømmebolig til en meget lav pris. Her kommer vejledning og gode råd til, hvordan man selv kan gøre en nedslidt bolig i stand for rimelige beløb.

Tjek ejendommens tilstandsrapport nøje

I visse tilfælde kan det endda betale sig at købe et dødsbo, en ejendom på tvangsauktion eller blot en nedslidt bygning, hvor man måske vil totalrenovere ejendommen eller helt nedrive huset og bygge et nyt. Ved så store projekter bør man i forvejen rådgive sig med eksperter på området, men ved forsømte huse i rimelig stand kan man sammen med en byggesagkyndig person beregne hvor meget der skal ofres af tid og materialer på at sætte ejendommen i god og velfungerende stand. Man bør altid nøje tjekke bygningens tilstandsrapport, der i detaljer beskriver bygningens bestanddele indvendigt og udvendigt herunder fundament, kælder, facader mm. Der anvendes disse forkortelser:

  • Ingen bemærkninger
  • K0 – Kosmetiske skader
  • K1 – Mindre alvorlige skader
  • K2 – Alvorlige skader
  • K3 – Kritiske skader
  • UN – Behov for yderligere undersøgelse

Normalt afspejles ejendommens pris med disse skader, men alligevel behøves alvorlige og kritiske skader (K3) ikke være så dyre at reparere, og især ikke hvis man selv kan klare arbejdet.

Find billige boliger med gode lån

Når man så har fundet et godt håndværkertilbud, der passer til dit formål, så gælder det om at få handlen afsluttet, og man bliver enige om en lav pris, mens man som køber underskriver en attest med ansvarsfraskrivelsesklausul, således man ikke senere kan komme med krav om skjulte fejl og mangler ved ejendommen. Måske kan man bare overtage de eksisterende realkreditlån i ejendommen, men ellers kan man som regel få sat et nyt lån i ejendommen, idet realkreditinstitutterne giver en lånegrænse på op mod 80 % af handelsprisen. Imidlertid vil man ofte få brug for en del likviditet til indkøb af materialer til ejendommens istandsættelse, og der kan man anmode om et tillægslån i enten banken eller hos sit realkreditinstitut. Der bliver ofte behov for arkitekttegninger og en vurdering af ejendommens nye værdi efter istandsættelsen, idet man derved kan belåne op mod 80 % af den nye værdi. Tidligere kun man endda opnå tilskud fra staten til håndværkerforbedringer på ejendommen, men fremover kan man kun opnå 18.000 kr. pr. år i fradrag pr. person, idet man kan få et fradrag på 12.000 kr. til arbejdsløn til håndværksydelser til energiforbedringer eller klimatilpasning. Derudover kan man få et fradrag på 6.000 kr. til arbejdsløn til serviceydelser som rengøring, børnepasning og havearbejde.